CNAS: CARDUL DE SANATATE va fi de la 1 mai UNICUL INSTRUMENT de decontare si validare a serviciilor medicale

Cardul national de sanatate va deveni, incepand cu data de 1 mai, UNICUL INSTRUMENT de decontare si validare a serviciilor medicale, se arata int+run comunicat remis luni presei de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Potrivit sursei citate, aproximativ 13,5 milioane de asigurati au intrat pana in prezent, in posesia CARDULUI DE SANATATE si au fost activate in sistem aproximativ 4,5 milioane de carduri.

Cei peste 500.000 de asigurati care nu au primit cardul de sanatate sunt asteptati la sediile caselor de asigurari sau la medicii de familie pentru a-si ridica acest card, potrivit sursei citate.

Asiguratii care nu doresc sa utilizeze CARDUL DE SANATATE din motive religioase si de constiinta, au ca alternative adeverinta de inlocuire a cardului de sanatate eliberata la cerere de catre casele de asigurari de sanatate. Aceasta adeverinta are valabilitate trei luni.

Citeste si: ADEVERINTE pentru persoanele care refuza CARDURILE DE SANATATE

Cardurile refuzate raman la sediile caselor de asigurari, astfel incat sa poata fi predate acelor asigurati care revin asupra deciziei de a nu utiliza acest instrument.

Asiguratii care pana la data de 1 mai 2015 nu au intrat in posesia CARDULUI DE SANATATE vor beneficia de servicii medicale in baza unei adeverinte de asigurat, eliberata de casa de asigurari.

Citeste si: Guvernul a decis cand devin OPERATIONALE cardurile de sanatate

“Cardul national de sanatate este un instrument de eficientizare si transparentizare, care va permite un control mai bun a utilizarii fondurilor din sanatate”, mai afirma CNAS.