CNAS: Economiile prin introducerea cardului de sanatate, in jur de 90 milioane de lei pe luna. Unde se vor duce banii

Presedintele Casei Naționale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea, a anuntat ca economiile de aproximativ 90 de milioane de lei pe luna, realizate in sistemul sanitar prin introducerea cardului de sanatate, vor fi directionate, din noiembrie, catre furnizorii de servicii medicale, care vor acoperi astfel inclusiv majorarile salariale, informeaza Mediafax.

“Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu plateste salarii, casa plateste servicii medicale. Deci, acei bani din economii vor intra in serviciile medicale si, fiind un venit pentru spitale, spitalul isi calculeaza acel 25 la suta care este asigurat de Guvern. De la 1 octombrie este valabila aceasta marire de salariu de 25 la suta, noi vom face platile in noiembrie”, a declarat Vasile Ciurchea.

CITESTE SIș CARDUL DE SANATATE, obligatoriu de la 1 septembrie. Ce se intampla daca nu il ai

Seful CNAS a mai spus ca, o parte din banii proveniți din cresterea salariala de 25 la suta, se intorc la buget ca venit din taxe si impozite.

“Adica va fi o crestere salariala odata cu care vor creste taxele si impozitele aferente”, a explicat Ciurchea.

CITESTE SIș GORGHIU, despre CARDUL de SANATATE: Proiect insuficient promovat si explicat cetatenilor

Din 1 septembrie prezentarea cardului de sanatate este obligatorie la acordarea fiecarui serviciu medical pentru asigurati.

Cei care au fost invitati sa ridice documentele si nu au facut-o nu vor mai beneficia de servicii medicale gratuite, decât daca sunt urgente medicale, a anuntat seful CNAS.

Sursa foto b1