CNAS: Peste 3,5 milioane de carduri de sanatate activate

Vasile Ciurchea, Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), a declarat marti ca, pana in prezent, au fost activate peste 3.500.000 de carduri de sanatate si a precizat ca se asteapta ca, din momentul in care cardul va deveni obligatoriu, sa fie facute economii in sistem.

Pana la acest moment, sunt peste 3.500.000 de carduri activate. Acest proiect important al CNAS incepe sa prinda viata, incepe sa functioneze. Pe masura ce cardul va fi obligatoriu, de la 1 mai, ne asteptam sa facem si ceva economii prin faptul ca vom plati doar acele servicii efectuate, si nu servicii fictive. Atunci vom avea o disponibilitate de bani si vom putea asigura de exemplu, analize toata luna, si nu doar cateva zile, vom avea acces pentru pacienti atunci cand isi doresc“, a declarat Ciurchea jurnalistilor, cu prilejul participarii la o dezbatere pe teme de sanatate, la Palatul Parlamentului.

El s-a referit si la procesul de actualizare a preturilor la medicamente, apreciind ca acestea vor scadea “cu un procent semnificativ”.

“Noi luam in calcul o medie de 20-30%. Putem da drumul la terapii noi, putem veni cu tratamente moderne”, a adaugat presedintele CNAS.