CNCD este ISTORIE! CAMERA DEPUTATILOR a adoptat proiectul de lege care DESFIINTEAZA consiliul

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat tacit, marti, un proiect de lege prin care se desfiinteaza Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), informeaza Agerpres.

Proiectul initiat de fostul deputat independent Bogdan Diaconu abroga Legea 48/2002 cu modificarile si completarile ulterioare. Prin Legea 48/2002 s-a infiintat CNCD, iar abrogarea acestei legi inseamna practic desfiintarea institutiei, arata Agerpres. Proiectul de lege a fost depus la Parlament pe 26 septembrie 2016.

Initiatorul explica, in expunerea de motive, ca abrogarea Legii 48/2002 are ca scop desfiintarea CNCD, “institutie bugetara, care a facut dovada, in decursul anilor, ca functioneaza ca o institutie antiromaneasca si antinationala, fiind un instrument in mana UDMR si a altor grupuri de interese, de a anula valorile romanesti, valorile traditionale crestine si drepturile romanilor in propria lor tara”.

Termenul legal de dezbatere si vot final pentru aceasta initiativa a expirat pe 25 noiembrie 2016. Camera Deputatilor este primul for sesizat, iar Senatul este Camera decizionala.

Sursa foto: realitatea