CNN isi va inceta emisia in FEDERATIA RUSA incepand cu data de 31 decembrie

Canalul american de televiziune CNN isi va inceta emisia in Rusia, incepand cu data de 31 decembrie, din cauza legislatiei ruse privind mass-media, a anuntat Turner International, compania-mama a CNN, potrivit agentiei TASS.

“Turner International isi inceteaza emisia in Rusia din cauza ultimelor modificari intervenite in legislatia rusa in domeniul mass-media”, a declarat un reprezentant al companiei.

CITESTE SI: EURONEWS, cel mai vizionat canal de stiri din Europa, ar putea fi blocat in RUSIA. Afla motivul 

Potrivit ziarului economic rus Vedomosti, operatorii rusi Vympelcom si Akado au confirmat primirea unor avize in acest sens din partea Turner Broadcasting System Europe Ltd (TBSEL), care face parte din grupul Time Warner, proprietar al CNN.

Deputatii rusi au aprobat in septembrie un proiect de lege care limiteaza la 20% partea de capital pe care o poate detine o entitate straina intr-o companie media din Rusia, o masura menita sa protejeze tara impotriva ‘ingerintelor straine’. Legea a fost semnata de presedintele Vladimir Putin la 15 octombrie si urmeaza sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2016.

CITESTE SI: Doi JURNALISTI de la un ziar din Crimeea, dati DISPARUTI in Ucraina 

Creat in 1980 de Ted Turner, canalul CNN este unul din primele posturi de televiziune care emite 24 de ore din 24. Emisiunile sale in Rusia au fost difuzate de la inceputul anilor ’90. Canalul a avut un birou la Moscova din 1983.

Sursa foto: cnn