CNSAS a primit de la BEC listele candidatilor la europarlamentare si a inceput verificarile

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a primit, joi, de la Biroul Electoral Central (BEC) listele candidatior la alegerile europarlamentare din mai si a inceput verificarea acestora, informeaza Mediafax.

“Mentionam ca verificarile acestora (candidatilor, n.r.) au fost demarate cu maxima celeritate, urmand ca rezultatele sa fie facute publice, conform legii”, se arata in comunicatul CNSAS.

Biroul Electoral Central a admis, miercuri, listele de candidati depuse de alianta PSD-UNPR-PC, PNL, PDL, PMP, UDMR, PPDD, Forta Civica si PNTCD, a anuntat purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet.

Citeste si: CCR va dezbate pe 30 aprilie sesizarea PDL privind numirea lui Victor Ciorbea la ASF

Muhulet a mentionat ca in cazul PNTCD a fost adoptata o decizie de admitere partiala a listei de candidati. El a precizat ca una dintre candidaturile depuse de PNTCD a fost invalidata, respectiv cea a Mariei Stavrositu, care nu a depus in dosarul de candidatura declaratia de colaborare sau nu cu fosta Securitate.

De asemenea, BEC a admis candidaturile independente din partea lui Capsali Pericle Iulian, Paul Purea, Ungureanu Corina, Filip Constantin Titian.

Sursa foto: adevarul.ro