COALITIA INTERNATIONALA a ucis peste 10.000 de membri ai STAT ISLAMIC in ultimele 9 luni

Peste 10.000 de luptatori ai STAT ISLAMIC (SI) au fost UCISI de coalitia internationala de la inceperea campaniei impotriva gruparii jihadiste in urma cu noua luni in Irak si Siria, a declarat miercuri adjunctul secretarului de stat american Antony Blinken, dupa reuniunea coalitiei la Paris, relateaza Reuters.

Antony Blinken a afirmat ca s-a inregistrat un progres important in lupta impotriva gruparii STAT ISLAMIC, insa gruparea a ramas rezistenta si capabila de initiativa. ‘Am asistat la multe pierderi in cadrul Daesh (acronimul in araba pentru SI) de la inceperea acestei campanii, peste 10.000 de luptatori’, a afirmat Blinken pentru radio France Inter. ‘In cele din urma acest lucru va avea un impact’, a mai spus el.

CITESTE SI: STAT ISLAMIC a INCHIS barajul de la RAMADI, amenintand zona cu o PENURIE de APA 

Marti, statele occidentale si cele arabe care participa la campania aeriana impotriva SI au sustinut planul Irakului privind recucerirea teritoriului aflat sub controlul SI dupa ce coalitia a fost acuzata de premierul irakian ca nu depune suficiente eforturi pentru a ajuta Bagdadul sa lupte impotriva insurgentilor. ‘La inceputul acestei campanii (noi) am declarat ca ne va lua timp’, a spus el. ‘Am conceput un plan pe trei ani si au trecut noua luni’, a mai spus oficialul american.

Sursa foto: