COD GALBEN de ceata emis de meteorologi. ATENTIE pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta

ANM a emis Cod Galben de ceata

Meteorologii au emis, sambata dimineata, COD GALBEN de ceata valabil pentru mai multe zone din tara. Astfel, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) precizeaza ca atentionarea este valabila pana la ora 10:00, local, in judetele Sibiu, Covasna si Brasov si drumurile nationale si europene aferente.

Meteorologii atrag atentia ca se vor semnala ceata care determina scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Potrivit centrului Infotrafic, in zona Dobrogei se inregistra ceata, sambata dimineata, care afecteaza caile rutiere, vizibilitatea fiind scazuta local sub 200 metri si, izolat, sub 50 metri.

Vezi aici cum va fi vremea in weekend

Ceata este prezenta pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta, intre kilometrii 75 si 213 ai acesteia, pe autostrada A4 Ovidiu – Agigea si pe unele drumuri nationale si europene din judetele zonei Dobrogea.

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere grave, conducatorii auto sunt sfatuiti sa foloseasca luminile de intalnire, impreuna cu cele de ceata (acolo unde este cazul) si sa ruleze cu prudenta sporita si viteza adaptata permanent la conditiile concrete meteo-rutiere.

Prognoza METEO  pana in iunie

De asemenea, incepand cu ora 6:00, porturile Constanta Nord si Constanta Sud – Agigea au fost inchise, din cauza cetii dense, atat pentru traficul maritim cat si pentru cel fluvial.