COD GALBEN de CEATA in BUCURESTI si 19 judete. Avertizarea este valabila pana la pranz

ANM a emis Cod Galben de ceata

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, atentionari nowcasting COD GALBEN de CEATA, valabile pana la orele pranzului in judete din Moldova, Muntenia si Oltenia.

Conform meteorologilor, pana la ora 11,00, pe arii extinse din judetele Mehedinti, Dolj si Olt (inclusiv municipiile in Dr. Tr. severin, Craiova si Slatina), local in judetele Gorj si Valcea (inclusiv in municipiul Tg. Jiu), in Municipiul Bucuresti si judetele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Calarasi, Buzau si Braila si jumatatea de sud a judetelor Dambovita si Prahova, inclusiv pe drumurile nationale si europene aferente si portiuni din autostrazile A1, A2, A3, se va semnala CEATA ce determina scaderea vizibilitatii, local sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri.

In judetele din zona Olteniei sunt asteptate fenomene asociate, respectiv izolat BURNITA si depuneri de POLEI. De asemenea, pana la ora 12,00, pe spatii relativ extinse in judetele Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea si Galati, inclusiv drumurile nationale si europene aferente, este prognozata ceata care determina scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioada de maximum sase ore, precizeaza ANM.

Sursa foto: anm.ro