COD GALBEN de CEATA pentru Bucuresti si cinci judete

Meteorologii au emis, vineri, o noua atentionare nowcasting COD GALBEN de CEATA pentru cinci judete si municipiul Bucuresti, valabila pana la ora 23.00.

Conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), intre orele 17.00 si 23.00, in judetele Teleorman, Giurgiu, Ilfov (inclusiv municipiul Bucuresti), Braila si local in judetul Buzau, precum si pe drumurile nationale si europene aferente, se va semnala CEATA, fenomen ce determina scaderea vizibilitatii, local, sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

Citeste si: Dupa o luna INNORATA, bucurestenii au vazut SOARELE

Si centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat ca, la aceasta ora, in judetele Braila, Vrancea, Buzau si Vaslui, traficul rutier se desfasoara in conditii de CEATA, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 50 de metri. Tot din cauza acestui fenomen, vizibilitatea a inceput sa scada si in judetul Ilfov, pe DN1, DN7 si pe autostrazile A1 Bucuresti – Pitesti si A3 Bucuresti – Ploiesti.

Citeste si: ATENTIE, SOFERI! Date Infotrafic – Cum se circula pe drumurile din tara

Politistii le recomanda conducatorilor auto sa foloseasca luminile de intalnire si, dupa caz, pe cele de CEATA, sa adapteze viteza in functie de vizibilitate si sa tina cont de faptul ca in asemenea conditii depasirea este cea mai periculoasa manevra.

Sursa foto: stirileprotv.ro