COD GALBEN de CEATA pentru Bucuresti si 11 judete

Meteorologii au emis, joi dimineata, doua atentionari COD GALBEN de CEATA pentru zona periferica a Capitalei si sapte judete din Moldova si Muntenia, inclusiv autostrazile A2 si A3, valabile pana la ora 9.00.

UPDATE 10.24: Administratia Nationala de Meteorologie a emis doua noi avertizari nowcasting COD GALBEN de CEATA pentru Capitala si 11 judete din Muntenia si Moldova, valabile in urmatoarele trei ore.

Potrivit meteorologilor, pana la ora 12.00, in municipiul Bucuresti — indeosebi in zona periferica — si local in judetele Braila, Buzau, Ialomita, Prahova, Dambovita si Ilfov, inclusiv pe drumurile nationale si europene aferente, se va semnala ceata, care va determina scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri.

Tot pana la ora 12.00, ceata se va manifesta si pe spatii relativ extinse in judetul Vaslui, Galati, Bacau, Vrancea si local in judetul Neamt, inclusiv pe drumurile europene si nationale aferente. Ceata va determina scaderea vizibilitatii, local sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in zona periferica a Municipiul Bucuresti si local in judetele Ilfov si Buzau, inclusiv drumurile nationale si europene aferente si portiuni din autostrazile A2 si A3, se va semnala CEATA, iar fenomenul va determina scaderea vizibilitatii in trafic, local sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri.

Citeste si: COD GALBEN de CEATA pentru judetele VASLUI, IASI, GALATI, BACAU si VRANCEA

Tot pana la ora 9,00, CEATA va persista pe spatii relativ extinse in judetele Vaslui, Vrancea, Bacau, Galati si local in judetul Neamt, inclusiv drumurile europene si nationale aferente.

Citeste si: Cum va fi VREMEA miercuri si joi in tara si la Bucuresti

Avertizarile de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioada de maximum sase ore, precizeaza ANM.