ATENTIONARE DE CEATA de la ANM pentru cinci judete din Oltenia

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prelungit, miercuri dimineata, pana la ora 11,00, atentionarile nowcasting COD GALBEN de CEATA valabile pentru municipiul Bucuresti si alte 16 judete.

UPDATE 18.32: Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o noua atentionare nowcasting de ceata si vizibilitate foarte scazuta in trafic, valabila pana la ora 21.00 in cinci judete din zona Olteniei.

Potrivit meteorologilor, in urmatoarele cinci ore, pe arii extinse din judetele Olt, Mehedinti si Valcea (inclusiv in municipiile Slatina, Caracal, Dr. Tr. Severin, Rm. Valcea si Dragasani) si, local, in judetele Dolj si Gorj (inclusiv in municipiile Craiova, Bechet si Tg. Jiu), precum si pe drumurile nationale si europene aferente, se va semnala ceata ce determina scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri.

Tot izolat, ceata poate fi asociata cu burnita.

UPDATE 16.19: Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prelungit, miercuri, pana la ora 20,00, atentionarile COD GALBEN de CEATA pentru municipiul Bucuresti si zece judete, inclusiv pentru autostrazile A1, A2 si A3.

Potrivit prognozei, intre orele 14,00 si 20,00, pe arii relativ extinse din judetele Constanta, Tulcea, Teleorman, Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, in sudul judetelor Arges, Dambovita si Prahova, in Bucuresti, autostrazile A1, A2, A3 si drumurile nationale si europene aferente se va semnala CEATA care determina vizibilitate redusa sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, burnita si ploaie slaba.

Potrivit meteorologilor, in municipiul Bucuresti si pe arii extinse in judetele Teleorman, Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, sudul judetelor Arges, Dambovita si Prahova, inclusiv A1, A2, A3, drumurile nationale si europene aferente se vor semnala ceata, care determina scaderea vizibilitatii local sub 200 m si izolat sub 50 m, si burnita.

De asemenea, ceata, burnita si polei se vor semnala si pe spatii relativ extinse in judetele Botosani si Galati si local in judetul Neamt, inclusiv drumurile europene si nationale aferente.

Acelasi fenomene vor fi prezente si in judetul Valcea (inclusiv municipiile Ramnicu Valcea si Dragasani), local in judetul Gorj (inclusiv municipiul Targu Jiu) si pe arii relativ extinse in judetele Mehedinti, Dolj si Olt (inclusiv municipiile Drobeta Turnu Severin, Craiova si Slatina) precum si pe drumurile nationale si europene aferente.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioada de maximum sase ore, precizeaza ANM.

Sursa foto: anm.ro