COD GALBEN de CEATA pentru periferia Capitalei si 23 judete si A1, A2 si A3

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineata, mai multe atentionari nowcasting COD GALBEN de CEATA pentru Bucuresti si 23 de judete, inclusiv autostrazile A1, A2, A3, valabile in urmatoarele ore.

Potrivit meteorologilor, intre orele 8,00 si 11,00, in zona periferica a municipiului Bucuresti si pe arii extinse in judetele Buzau, Braila,Teleorman, Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Ialomita si in jumatatea de sud a judetelor Arges, Dambovita si Prahova, inclusiv A1, A2, A3, drumurile nationale si europene aferente, se va semnala CEATA, care determina SCADEREA VIZIBILITATII, local, sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

Tot pana la ora 11,00, pe arii relativ extinse in judetele Constanta si Tulcea, inclusiv A2 si drumurile nationale si europene aferente, va fi CEATA si VIZIBILITATE REDUSA. Fenomenul meteo se va semnala, pana la ora 10,00, si in judetul Harghita, inclusiv municipiul Miercurea Ciuc, precum si pe drumurile nationale si europene din zona.

Potrivit ANM, pana la ora 9,00, in judetele Botosani, Galati, Iasi, Neamt si local in Suceava, Bacau ,Vaslui si Vrancea, zonele joase din judetul Cluj, inclusiv municipiul Cluj-Napoca si in judetul Valcea, inclusiv municipiul Ramnicu Valcea, se va manifesta CEATA, asociata cu BURNITA si POLEI. Fenomenul va determina reducerea vizibilitatii in trafic pe drumurile nationale si europene din aceste zone si pe autostrada A3.

Sursa foto: realitatea.net