COD GALBEN de CEATA prelungit in mai multe judete: se circula foarte greu, vizibilitatea e sub 50 de metri

Meteorologii au emis, sambata dimineata, atentionari COD GALBEN de CEATA pentru mai multe judete, avertizand ca vizibilitatea scade local sub 200 de metri, iar izolat, sub 50 de metri, informeaza News.ro.

UPDATE: Meteorologii au prelungit CODUL GALBEN de CEATA pentru noua dintre judetele atentionate si au extins alerta si pentru alte doua judete: Maramures si Buzau, pana la ora 12.00. In aceste zone, vizibilitatea scade local sub 200 de metri, iar izolat, sub 50 de metri. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prelungit codul galben emis pentru judetele Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Prahova, Arges si Dambovita pana la ora 12.00, iar pentru Constanta, Gorj si Valcea, pana la ora 13.00.

STIRE INITIALA

Sambata dimineata, traficul se desfasoara in conditii de ceata pe Autostrada A 1, tronsonul Sebes – Deva, intre kilometrii 309 si 369, precum si pe Autostrada A3, Bucuresti – Ploiesti, in ambele cazuri vizibilitatea fiind sub 50 de metri pe alocuri, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane.
Este ceata si pe Autostrada A1, pe tronsonul Nadlac – centura Arad, unde intre kilometrii 530 si 584 vizibilitatea este intre 50 si 80 de metri. Tot pe A1, tronsonul Bucuresti – Pitesti, intre kilometrii 23 si 120, vizibilitatea este de asemenea redusa, intre 100 si 150 de metri.

Noua dintre atentionarile emise de Administratia Nationala de Meteorologie sambata dimineata, pentru judetele Arad, Timis, Satu Mare, Buzau, Braila, Ialomita, Prahova, Arges si Dambovita, au fost initial in vigoare pana la ora 9.00. In judetele Buzau, Prahova, Arges si Dambovita, atentionarile vizeaza in special zonele de campie, in timp ce in Braila si Ialomita, ceata se semnaleaza pe tot teritoriul. Totodata, in Arad, Timis si Satu Mare, fenomenul se inregistreaza in special in anumite localitati. Ulterior, atentionarile au fost extinse in inca 11 judete: Gorj, Valcea, Teleorman, Calarasi, Harghita, Alba, Sibiu, Bihor, Hunedoara, Caras-Severin si Constanta. Si aici, vizibilitatea scade local sub 200 de metri, iar izolat sub 50 de metri, codul galben de ceata fiind anuntat pana la ora 10.00.

Sursa foto: realitatea