Cod Galben de ceata si vant in Dobrogea si Moldova. Atentie in trafic, vizibilitatea este redusa pe autostrada A2

Meteorologii au emis, luni dimineata, mai multe avertizari Cod Galben de ceata si vant valabile in vestul, sudul si nordul tarii.Atentionarea emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) este valabila pentru Clisura Dunarii, zonele de deal si Muntii Banatului din jud. Caras-Severin, zonele de deal din jud. Arad si jumatatea sudica a jud. Timis, precum si in judetele Suceava, Botosani si Iasi.

In imaginea de mai sus puteti vedea valorile termice care se inregistrau in aceasta dimineata, la ora 08.00.

In aceste zone se vor semnala intensificari ale vantului, care la rafala vor depasi izolat 60-65 km/h. Pana la ora 9.00 este cod galben de ceata pe arii relativ extinse in Dobrogea, inclusiv autostrada A2. Vizibilitatea va fi redusa sub 200 m si izolat sub 50 m si izolat va cadea burnita.

Cel mai recent Cod Galben este valabil pana la ora 09:00 local in judetele Suceava si Iasi, inclusiv pe drumurile nationale si europene. Aici se vor semnala polei, burnita si ploaie.

Un alt Cod Galben este valabil tot pana la ora 09:00 in judetul Botosani, inclusiv pe drumurile nationale si europene. Aici se vor semnala polei, ploaie slaba.

De asemenea, ANM atentioneaza ca in zona Clisura Dunarii, zonele de deal si Muntii Banatului din jud. Caras-Severin, zonele de deal din jud. Arad, jumatatea sudica a jud. Timis se vor semnala intensificari ale vantului, care la rafala vor depasi izolat 60-65 km/h.

Totodata, pana la ora 09:00 pe arii relativ extinse in Dobrogea (inclusiv autostrada pe A2), se vor semnala ceata care determina vizibilitate redusa sub 200 m si izolat sub 50 m si izolat burnita.