Cod galben de ceata si vant in mai multe judete. Vezi care sunt zonele vizate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari nowcasting de vant puternic si ceata duminica dimineata.

Astfel, intre 08:15 si 11:15, este in vigoare un cod galben de ceata local in zonele joase din judetul Harghita, inclusiv municipiul Miercurea-Ciuc, precum si drumurile nationale si europene aferente. Potrivit ANM, se vor semnala ceata care determina scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, izolat depunere de chiciura.

Citeste si:  ANM a emis Cod Galben in vestul si centrul tarii

De asemenea, intre orele 08:00 si 14:00, a fost emis cod galben de vant in zona jud. Caras-Severin, indeosebi sudul judetului si zona de munte aferenta si jud. Timis, indeosebi sudul judetului. In aceste zone se vor semnala intensificari ale vantului, care la rafala vor atinge si depasi local 60…70 km/h si izolat 80 km/h, transport de zapada in zona de munte.

Tot avertizare de cod galben de vant a fost emisa si pentru sudul judetului Sibiu, inclusiv municipiul Sibiu, Valea Oltului si zona de munte aferenta. Intre 08:00 si 14:00, se vor inregistra intensificari ale vantului care vor atinge si depasi la rafala 80 km/h, spulberand zapada la munte.

Sursa foto: realitatea.net