COD GALBEN de FURTUNA pentru 26 de judete, pana la ora 23.00

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o noua atentionare COD GALBEN de INSTABILITATE ATMOSFERICA ACCENTUATA si PLOI insemnate cantitativ pentru 26 de judete din centrul, estul si vestul tarii, valabila marti intre orele 14.00 si 23.00.

Potrivit meteorologilor, in intervalul mentionat INSTABILITATEA ATMOSFERICA va fi ACCENTUATA indeosebi in regiunile estice, centrale si in zona de munte. Vor fi AVERSE care vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, care vor lua trecator aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25-30 l/mp si izolat 50-60 l/mp.

Citeste si: ANM a emis COD GALBEN de vijelii pentru 29 de judete. HARTA JUDETELOR AFECTATE DE PLOI

Judetele aflate sub incidenta CODULUI GALBEN sunt Timis, Caras Severin, Gorj, Hunedoara, Cluj, Alba, Sibiu, Valcea, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Arges, Dambovita, Brasov, Harghita, Prahova, Covasna, Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau, Braila, Galati, Vaslui, Iasi si Tulcea.

Manifestari de INSTABILITATE ATMOSFERICA se pot semnala si in celelalte regiuni, dar pe arii restranse.

Citeste si: Doua persoane au fost LOVITE DE FULGER, in judetul Alba

In a doua parte a zilei de miercuri si in noaptea de miercuri spre joi vremea va fi INSTABILA in cea mai mare parte a tarii si, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va emite un nou mesaj de atentionare.