Cod GALBEN DE FURTUNI in 15 judete!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis un COD GALBEN DE FURTUNI, valabil in judetele din sudul si sud-vestul tarii. AVERTIZAREA DE VREME REA este valabila pana marti la ora 10.00.

“In intervalul mentionat instabilitatea atmosferica va fi accentuata in special in jumatatea de vest a tarii, precum si in zona de munte.

Citeste si: INUNDATII ROMANIA: PRIMA VESTE BUNA DIN PARTEA METEOROLOGILOR

Vor fi averse, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua si aspect de VIJELIE in Oltenia, Banat, sudul Crisanei, sud-vestul Transilvaniei si vestul Munteniei. Cantitatile de apa vor depasi local 25-30 l/mp si izolat 50 l/mp si va cadea grindina”, se arata in AVERTIZAREA COD GALBEN emisa de meteorologi.

FURTUNILE au facut deja prapad in sud-vestul tarii. Un barbat de 71 de ani din comuna valceana Stroesti a fost luat de viitura in timp ce incerca sa traverseze un rau, iar in Dolj si Gorj zeci de gospodarii au fost INUNDATE, iar sute de hectare de culturi au fost distruse. In Dambovita, una dintre cele mai vechi tabere din judet este la un pas sa fie inghitita de o alunecare masiva de teren.

COMANDAMENT DE URGENTA GUVERN: DRAGNEA AMENINTA PREFECTUL DE DAMBOVITA

Sursa foto: meteoromania.ro