COD GALBEN de FURTUNI in patru JUDETE

Meteorologii au emis vineri dimineata o avertizare COD GALBEN de FURTUNI pentru patru judete. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), vizate de avertizare sunt judetele Buzau, Prahova, Dambovita si Arges.

Astfel, pana in jurul orei 9.00, in judetele vizate se vor inregistra averse ce vor depasi 20…25 l/mp, frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni; intensificari de scurta durata ale vantului, informeaza ANM.

Referitor la zonele vizate de avertizare, meteorologul ANM Viorica Dima a declarat intr-o interventie telefonica pentru B1 TV: ”Ne asteptam ca fenomenele de instabilitate atmosferica sa se manifeste aici, respectiv averse care pot depasi cantitativ 20-25 de l/mp, insotite de descarcari electrice si caderi de grindina, chiar daca nu de foarte mari dimensiuni, pana spre ora 9.00-9.30. Daca va fi nevoie, aceste coduri vor fi actualizate. Astazi (vineri – n.r.) este o zi cu instabilitate atmosferica mai accentuata in jumatatea de sud-est a teritoriului. Partea buna este ca aceasta instabilitate aduce si o racorire a vremii. Daca pe parcursul zilei de ieri, locuitorii din vestul tarii au resimtit temperaturi cu pana la 17 grade mai scazute decat in ziua precedenta, astazi se pare ca este randul din regiunile extracarpatice sa se bucure de putina racoare. Pentru zona Capitalei, de exemplu, 25 de grade va fi maxima prognozata, fata de 36 inregistrate pe parcursul zilei de ieri”.

Sursa foto: adevarul.ro