COD GALBEN de inundatii in trei judete. Informare de ploi in toata tara

HIDROLOGII au emis, duminica, o avertizare de inundatii COD GALBEN, valabila de la ora 10.30 si pana la ora 20.00, pentru mai multe rauri din trei judete. Totodata, pana luni la ora 22.00 este in vigoare si o informare meteo de PLOI insemnate cantitativ.

“Ca urmare a precipitatiilor cu caracter torential inregistrate in ultimele ore, estimate pe baza informatiilor radar si a precipitatiilor prognozate pentru urmatoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de INUNDATII locale si cresteri rapide de niveluri si debite cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE pe raurile mici din bazinul Lapusului (cu probabilitate mai mare pe raurile mici din bazinul mijlociu si inferior al Lapusului) – judetul Maramures, pe unii afluenti mici ai Somesului din judetele Salaj si Maramures si pe unele rauri mici din bazinul Somesului Mare (cu probabilitate mai mare pe afluentii de dreapta ai Somesului Mare) – judetul Bistrita-Nasaud”, se arata in avertizarea COD GALBEN emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Citeste si: MIERCUREA CIUC: CEA MAI SCAZUTA TEMPERATURA DIN ACEASTA TOAMNA IN TARA

In plus, meteorologii au emis si ei o avertizare de PLOI insemnate cantitativ, valabila incepand de duminica, ora 10.00, si pana luni, ora 22.00.

“In intervalul mentionat, vor fi PLOI cu caracter temporar pe arii extinse in vestul si 
sud-vestul tarii (inclusiv in judetele Caras Severin si Mehedinti), precum si in regiunile nordice si centrale. Cantitatile de apa vor depasi local 20…25 l/mp si izolat 35…40 l/mp.

PLOILE vor fi mai frecvente si mai intense luni, 22 septembrie”, se arata in mesajul meteorologilor.

ATENTIONARE METEO DE PLOI VALABILA PENTRU TOATA TARA

Sursa foto: cotidianul.ro