COD GALBEN de INUNDATII in trei judete

INHGA au emis un cod galben de inundatii pentru zonele Jiu, Olt si Arges in perioada 16.10.2013, ora 21.00 –  17.10.2013, ora 14.00. Sunt asteptate scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie cu efect de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Hidrologii au emis un cod galben de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice: Jiu superior si afluentii sai de stanga (judetele Hunedoara si Gorj), pe afluentii Oltului mijlociu si inferior (judetele Valcea si Gorj) si pe afluentii Argesului superior (judetul Arges).

“Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, exista risc de producere de scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie cu efect de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate cu posibile depasiri ale cotelor de atentie”, informeaza Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Sursa foto: adevarul.ro