Cod Galben de inundatii pana sambata dupa-amiaza. Vezi zonele vizate

Cod Galben de inundatii pana sambata dupa-amiaza. Vezi zonele vizate

Cod galben de inundatii pentru 12 bazine hidrografice. Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o atentionare Cod galben de inundatii pentru 12 bazine hidrografice, valabila de joi, ora 12,00, pana sambata, la ora 16,00. Hidrologii avertizeaza ca se vor inregistra scurgeri importante pe versanti, viituri rapide si cresteri de debite cu probabilitate mai mare pe raurile din judetele Mehedinti si Dolj.

Potrivit informarii INHGA, bazinele hidrografice afectate sunt Bega Veche, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Drincea, Desnatui, Jiu mijlociu si Jiu inferior.

Citeste si: COD GALBEN de NINSORI si VISCOL pentru majoritatea regiunilor tarii

In bazinele mentionate se vor inregistra scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri, cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie.

INHGA a emis Cod galben pentru raurile din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, Timis mijlociu si inferior si afluentii sai, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras Severin si Timis), Drincea, Desnatui, Jiu mijlociu si inferior si afluentii sai (judetele Mehedinti, Gorj si Dolj).