COD PORTOCALIU de INUNDATII pe DUNARE: Avertizarea intra in vigoare de sambata. UPDATE

UPDATE: 10.00: In ciuda avertizarilor anterioare, hidrologii au anutat ca in anumite zone ale Dunarii a intrat deja in vigoare CODUL PORTOCALIU de INUNDATII.

Un COD GALBEN de INUNDATII pe DUNARE va intra in vigoare sambata. Avertizarea a fost emisa in urma PLOILOR ABUNDENTE inregistrate in ultimele zile in centrul EUROPEI

Debitul apelor DUNARII va atinge 11.000 de metri cubi pe secunda potrivit ultimelor informatii emise de hidrologi. Incepand de luni, 19 mai, CODUL GALBEN se va transforma in COD PORTOCALIU, iar avertizarea este valabila pentru toate zilele saptamanii viitoare.

Citeste si: INUNDATII ARGES: Ploaia a acoperit cu apa peste 170 de gospodarii in mai putin de o ora 

Portile de Fier. Incepand de sambata, de la ora 06:00, pana pe 26 mai, la ora 18:00, va fi COD GALBEN de INUNDATII pe Dunare, pe sectorul cuprins intre Portile de Fier si Zimnicea, in judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman.

Incepand de marti, 20 MAI, de la ora 06:00, pana pe 26 MAI, la ora 18:00, va fi COD GALBEN pe sectorul de Dunare situat in aval de Zimnicea, in judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Braila, Ialomita, Constanta, Galati si Tulcea.

Citeste si: CIRCULATIE RUTIERA intrerupta sau ingreunata pe mai multe drumuri din tara din cauza vremii 

Totodata, incepand de luni, 19 MAI, de la ora 06:00, pana pe 26 MAI, la ora 18:00, va fi COD PORTOCALIU de INUNDATII pe sectorul de Dunare situat intre Portile de Fier si Zimnicea (judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman).

In intervalele si pe sectoarele de Dunare mentionate se vor inregistra cresteri de debite si niveluri, cu depasiri ale cotelor de aparare.

Sursa foto: adevarul.ro