COD GALBEN de INUNDATII pentru rauri din cinci judete

INUNDATII IN ARGES: 13 localitati sub ape, centrul de transfuzii din Pitesti a fost inundat

Mai multe rauri din judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Bacau si Galati vor fi, in intervalul joi, ora 6.00 – vineri, ora 18.00, sub COD GALBEN de INUNDATII, conform unei atentionari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Atentionarea vizeaza raurile din bazinele hidrografice Jijia (bazin superior si mijlociu) si afluentii sai (judetele Botosani si Iasi), Bahlui superior (judetele Botosani si Iasi), afluentii mici ai Prutului din judetele Vaslui si Galati, Barlad superior si afluentii sai (judetele Bacau, Iasi, Vaslui si Galati) si afluentii mici ai Siretului inferior (judetul Galati).

Citeste si: COD GALBEN de PLOI si NINSORI in sud-estul tarii. 21 de judete vor fi afectate

Potrivit INHGA, avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 48 de ore, se pot produce cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate.

Citeste si: COD GALBEN de CEATA in trei JUDETE si pe A2. Afla zonele vizate

Meteorologii au emis miercuri o avertizare cod galben pentru 26 de judete din nordul, estul, sud-estul si centrul tarii, unde incepand de miercuri seara si pana vineri va ploua, in unele zone vor fi lapovita si ninsoare, iar vantul va atinge la rafala viteze de peste 55 de kilometri pe ora.