COD GALBEN de INUNDATII pentru rauri din mai multe judete

Institutul National de Hidrologie a emis, vineri, o atentionare COD GALBEN de inundatii care vizeaza rauri din mai multe judete si care este valabila incepand de vineri de la ora 22.00 si pana sambata, la ora 16.00.

Astfel, a fost instituit COD GALBEN pentru raurile din bazinele hidrografice Tur (judetul Satu Mare), Bega Veche, Timis superior si unii afluenti ai sai din bazinul mijlociu si inferior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras Severin si Timis), Jiu superior si mijlociu – amonte Racari si afluentii sai (judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara si Dolj), Neajlov si Sabar (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov).

Citeste si: PROGNOZA METEO valabila pana la 8 februarie pentru fiecare REGIUNE a tarii

Potrivit avertizarii, pe aceste rauri se pot produce “scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri importante de niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, ca urmare a efectului combinat al precipitatiilor lichide prognozate, cedarii apei din stratul de zapada din zona de munte si propagarii”.

Citeste si: COD GALBEN de PLOI, NINSORI si VANT in 18 JUDETE valabil pana sambata

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate mai mare pe raurile din judetele Caras Severin, Gorj si Mehedinti, mai spun hidrologii.