COD GALBEN de INUNDATII pentru rauri din opt judete

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o atentionare COD GALBEN de INUNDATII pentru rauri din opt judete, valabila miercuri, de la ora 12.00 pana la ora 24.00.

Atentionarea vizeaza raurile din bazinele hidrografice Strei si unii afluenti mici ai Muresului din judetul Hunedoara, Bega — bazin superior, Bistra (afluent Timis), Barzava — bazin superior si mijlociu (judetele Timis si Caras-Severin), Jiu superior — judetul Hunedoara, Cibin, Lotru, Raul Negru si unii afluenti mici ai Oltului mijlociu si inferior din judetele Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea si Arges.

Citeste si: COD GALBEN de INUNDATII pe RAURI din sase judete, pana miercuri dimineata

Potrivit hidrologilor, in intervalul mentionat se vor semnala scurgeri importante pe versanti si cresteri rapide de debite si niveluri pe raurile mici. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare intre orele 15,00 si 22,00 pe raurile mici din zonele de deal si de munte din judetele Sibiu, Valcea, Brasov si Covasna.

Citeste si: ANM: TEMPERATURI MAXIME mai mici decat normele climatologice si PLOI MODERATE cantitativ, in urmatoarele doua saptamani

De asemenea, incepand cu ora 12.00 se ridica Atentionarea Hidrologica Cod galben din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.