COD GALBEN de INUNDATII pentru RAURI din trei judete, marti seara

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis atentionari Cod Galben de inundatii pentru mai multe rauri din judetele Alba, Hunedoara si Brasov, valabile marti, de la ora 18,10 pana la ora 24,00.

Una dintre atentionari vizeaza unele rauri mici din bazinele hidrografice sercaia si afluentii mici de stanga ai Oltului aferenti sectorului aval confluenta rau sercaia — acumulare Vistea, areale situate in judetul Brasov, iar cealalta atentionare va afecta unele rauri mici din afluentii de stanga ai Muresului aferenti sectorului aval confluenta rau Sebes — confluenta rau Orastie, areale situate in judetele Alba si Hunedoara. in aceste zone, fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinul hidrografice Romos, Sibisel si Cugir.

CITESTE SI: ANM: VREMEA va continua sa fie OSCILANTA pana la sfarsitul lunii mai

Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de Atentie pe unele rauri mici din bazinele hidrografice mentionate.

Sursa foto www.jurnalul.ro