COD GALBEN de INUNDATII pentru sapte bazine hidrografice

Sase bazine hidrografice si afluentii Oltului inferior sunt vizate de o avertizare COD GALBEN de inundatii, valabila de vineri seara pana duminica la ora 18.00, conform prognozei Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Astfel, in intervalul 23 ianuarie, ora 21.00 — 25 ianuarie, ora 18.00, se instituie COD GALBEN pe raurile din bazinele hidrografice: Timis superior, Barzava, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras Severin si Timis), Jiu superior si mijlociu (judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara si Dolj) si pe unii afluenti ai Oltului din judetele Valcea, Dolj, Gorj, Olt si Arges.

Citeste si: ANM a emis o INFORMARE METEO de PLOI, LAPOVITA si NINSORI

In aceste bazine hidrografice vor fi semnalate scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie.

Fenomenele prognozate se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe raurile din judetele Gorj, Caras Severin si Mehedinti.

Citeste si: COD GALBEN de CEATA pentru periferia Capitalei si 23 judete si A1, A2 si A3

Avertizarea a fost transmisa catre Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala Apele Romane, Ministerul Administratiei si Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. si Administratiile Bazinale de Apa Banat, Jiu si Olt.

Sursa foto: 9am.ro