COD GALBEN DE INUNDATII, prelungit pana luni pe rauri din 11 judete

Avertizarea cod galben de inundatii a fost prelungita pana luni dupa-amiaza, pe rauri din judetele Dolj, Olt, Valcea, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita, Covasna si Brasov.

Potrivit noii avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, pana luni, la ora 16.00, sunt sub avertizare cod galben raurile din bazinele hidrografice Olt, pe sectorul Micfalau – Hoghiz (judetele Covasna si Brasov), Teslui, Gemartalui (judetele Dolj si Olt), Beica, Mamu, Pesceana (judetele Valcea si Olt), Vedea, bazinul superior, din amonte de Valeni, Teleorman, bazinul superior si mijlociu (judetele Olt, Arges si Teleorman), Neajlov, bazinul superior si mijlociu (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu), Prahova, sectorul din aval de confluenta cu Teleajen, Ialomita, in sectorul din aval de confluenta cu Prahova – Cosereni (judetele Prahova si Ialomita).

CITESTE SI: SIBIU: O portiune de drum judetean s-a SURPAT din cauza PLOILOR ABUNDENTE

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor avertizate cu cod galben, potrivit sursei citate.

Avertizarea cod galben de inundatii emisa anterior pentru alte bazine hidrografice a fost ridicata duminica, la ora 12.00.