Cod galben de inundații valabil în 15 județe

Hidrologii au emis o atenționare cod galben de inundații pentru râuri din 15 județe din nordul, vestul și sudul țării, valabilă de sâmbătă dimineață până duminică la ora 15.00, notează mediafax.ro.

Codul galben a fost instituit pe râurile din bazine hidrografice din județele Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Bihor, Cluj, Hunedoara, Arad, Albă, Timiș, Caraș Severin, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în intervalul sâmbătă ora 16.00 – ora 24.00 pe unele râuri mici din județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Albă, Gorj și Vâlcea.

“Având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, că urmare a precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție”, arată hidrologii.

Sursa foto: realitatea