COD GALBEN de INUNDATII valabil pentru RAURI din 12 JUDETE

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis un cod galben de inundatii valabil pe rauri din 12 judete de vineri de la pranz pana la sfarsitul zilei de sambata.

Codul galben este valabil pe raurile din bazinele hidrografice: Motru – bazin superior (judetele Gorj si Mehedinti), Gilort – bazin superior, afluentii mici ai Jiului aferenti sectorului s.h. Sadu – s.h. Filiasi (judetele Gorj si Dolj), Olt – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea, Gorj si Arges), Arges – bazin superior si afluentii sai (judetele Arges si Dambovita), Ialomita – bazin superior si afluenti (judetele Dambovita si Prahova), Buzau superior (judetele Covasna, Brasov si Buzau). 

Atentionarea hidrologica vizeaza in principal fenomenele hidrologice periculoase reprezentate de scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, fenomene care se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele: Covasna, Brasov, Arges, Dambovita si Prahova. 

Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta.

Sursa foto: adevarul