COD GALBEN de NINSOARE si VANT emis pentru 22 de JUDETE

Meteorologii au emis, sambata, o avertizare COD GALBEN de NINSOARE si VANT PUTERNIC pentru 22 de judete din nordul, centrul si vestul tarii.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), incepand din 11 ianuarie, ora 16.00, pana in 12 ianuarie, ora 12.00, in toate zonele de munte va ninge, iar vantul va avea intensificari cu viteze care, pe crestele inalte, mai ales ale Carpatilor Meridionali si de Curbura, vor depasi 80-90 de kilometri pe ora la rafala, viscolind si troienind zapada.

CITESTE SI: TRAFIC INGREUNAT din cauza NINSORII si a PLOII – care sunt judetele cu probleme 

In restul teritoriului, vantul va sufla cu viteze de 45-55 de kilometri pe ora, iar in Oltenia se vor atinge 60-70 de kilometri pe ora la rafala. In judetele avertizare vor fi precipitatii slabe, predominant ninsoare in regiunile intracarpatice si in nordul Moldovei si mai ales ploi in sud si sud-est, in unele zone fiind posibila producerea de polei.

Avertizarea COD GALBEN de NINSOARE si VANT a fost emisa pentru judetele Caras-Severin, Hunedoara, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau, Neamt, Suceava, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Alba, Cluj si Bihor. 

Sursa foto: anm