Cod galben de ninsori și viscol, valabil în 12 județe. Cod galben de vânt pentru București și opt județe

ANM a emis două coduri galbene de vânt, valabile duminică până la ora 13.00 în București și în opt județe. Și o serie de alte avertizări nowcasting de viscol și ninsori pentru 12 județe.

Avertizările de vânt sunt valabile în București și în județele: Buzău (zona joasă), Ilfov, Ialomița, Teleorman, Prahova(zona joasă), Argeș(zona joasă), Dâmbovița(zona joasă) și Giurgiu. Se vor semnala intensificări ale vântului, ce vor atinge viteze la rafală de 55 – 65 km/h, avertizează meteorologii.

Alte avertizări ale ANM valabile duminică:

Cod galben de ninsoare viscolită, până la ora 12.00, în zonele de munte din Mehedinți, Gorj și Vâlcea. Se vor semnala :Intensificări ale vântului ce vor depăși la rafală 70…80 km/h. Fenomene asociate: Ninsoare viscolită ce determina scăderea vizibilității sub 100 m. Fenomenul se va manifestă îndeosebi în zona montană inalta.

Cod galben de viscol și ninsori, până la ora 13.00, în zonele de munte din Argeș și Dâmbovița. La altitudini de peste 1700 m, intensificări ale vântului care la rafală vor atinge și depăși 80-90 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpadă și diminunand vizibilitatea.

Cod galben de ninsoare și vânt, până la ora 14.00 în zonele de munte din județele Vrancea, Bacău, Neamț și Suceava. Se va semnala: Ninsoare însoțită de vânt, cu viteze la rafală ce vor atinge și depăși de 50-70 km/h, care va determina scăderea vizibilității sub 100 m. Observații: Fenomenul se va manifestă cu precădere la altitudini mai mari de 1700 m.

Cod galben de vânt, însoțit de ninsoare, până la ora 16.00 în zona de munte a județului Caraș-Severin Se vor semnala : Intensificări ale vântului la munte, care la altitudini de peste 1700 m, la rafală vor atinge și depăși 80-90 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpadă și diminunand vizibilitatea. Fenomene asociate: ninsori.

Cod galben de ninsoare și vânt, de la ora 11.00 până la 16.00, în zonele de munte din județele Bistrița-Năsăud și Maramureș. Se vor semnala: Ninsoare însoțită de vânt, cu viteze la rafală ce vor atinge și depăși 55-65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m intensificarile la rafală vor depăși 70…80 km/h, determinând scăderea vizibilității sub 100 m.

Sursa foto: realitatea