COD GALBEN de NINSORI, VANT si POLEI in 31 de JUDETE si in CAPITALA

DRUMURI INCHISE, VISCOLUL BLOCHEAZA ROMANIA, SAPTE JUDETE, TRAFIC AERIAN INGREUNAT, TRENURI ANULATE, IARNA, IANUARIE 2017

ADMINISTRATIA NATIONALA de METEOROLOGIE (ANM) a emis, vineri dimineata, o AVERTIZARE COD GALBEN de NINSORI, PRECIPITATII MIXTE, POLEI si INTENSIFICARI ale VANTULUI pentru 31 de judete si pentru Municipiul Bucuresti. AVERTIZAREA este valabila din aceasta seara, cu incepere de la ora 20.00 si va dura pana sambata seara la ora 20.00.

In intervalul mentionat, in sudul, sud-estul si local in centrul tarii, precum si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali va ninge si se va depune strat de zapada, ce va depasi local 20 cm. In Dobrogea, iar in prima parte a noptii de vineri 26 decembrie spre sambata 27 decembrie si in Muntenia si Oltenia, precipitatiile vor fi mixte si, izolat, vor fi depuneri de polei.  Vantul se va intensifica in sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei si in sudul Olteniei, unde rafalele vor depasi 45…55 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

ANM a emis, vineri, si o a doua avertizare NOWCASTING COD GALBEN de NINSORI, POLEI, PRECIPITATII MIXTE si INTENSIFICARI ale VANTULUI care va intra in vigoare duminica seara de la ora 20.00 si va dura pana luni seara la ora 23.00.

Incepand de duminica seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a tarii, iar in sud si sud-est vor fi abundente si se va depune un strat nou si consistent de zapada. In Lunca Dunarii si in Dobrogea precipitatiile vor fi mixte si se va depune polei. 

In cea mai mare parte a Munteniei, in jumatatea de sud a Moldovei, in Dobrogea si in estul Olteniei, vantul va prezenta intensificari temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind si troienind zapada.

Sursa foto: jurnalul.ro