COD GALBEN de PLOAIE in judetele ILFOV, CALARASI si DAMBOVITA

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, atentionari nowcasting Cod Galben de averse si descarcari electrice, valabile in judetele Ilfov, Calarasi si Dambovita, in ora urmatoare.

UPDATE 12.20: PLOUA TORENTIAL si in Capitala, insa BUCURESTIUL nu se afla sub incidenta CODULUI GALBEN!

Conform meteorologilor, in intervalul orar 12,00 — 13,00, in jumatatea de nord a judetul Ilfov (la nord de localitatile Bolintin Vale, Chiajna, Pantelimon, Branesti) si in jumatatea de sud a judetului Prahova (la sud de aliniamentul Breaza, Campina, Slanic si Valenii de Munte) se vor semnala frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni si intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie, precum si averse ce vor depasi izolat 25 l/mp.

De asemenea, pana la ora 12,30, in jumatatea de sud-est a judetului Dambovita (in arealul delimitat de localitatile Moreni, Comisani, Titu, Brezoaele, Crevedia, Finta Mare) se vor semnala frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni si intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie. Sunt prognozate, totodata, fenomene asociate, precum averse ce vor depasi 15-20 l/mp.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioada de maximum sase ore, precizeaza ANM.

Sursa foto: anm.ro