COD GALBEN de ploi si descarcari electrice in Bucuresti si Constanta

Meteorologii au emis in urma cu putin timp o atentionare COD GALBEN de ploi si vijelii pentru Bucuresti, Calarasi si sud-vestul judetului Constanta. Avertizarea METEO este valabila pana la ora 19.30 si vizeaza averse insemnate, grindina, descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Astfel, in intervalul orar 18:20 si 19:20, in nordul judetului Ilfov inclusiv municipiul Bucuresti ( indeosebi partea de nord) si in vestul judetului Calarasi (Frumusani, Vasilati, Radovanu, Nana) se vor semnala frecvente descarcari electrice si grindina de dimensiuni mici si medii, averse ce pot cumula izolat peste 15…20 l/mp si intensificari ale vantului.

Citeste si: Inundatiile fac ravagii in unele zone din tara. Afla aici detalii

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) mai precizeaza ca intre orele 18:00 si 19:30, in sudul-vestul judetului Constanta (zona delimitata de localitatile: Lipnita, Baneasa, Dobromir, Adamclisi, Ion Corvin, Aliman, Rasova, Oltina, Harsova) se vor semnala frecvente descarcari electrice si grindina de mici si medii dimensiuni, cantitati de apa care pot depasi izolat 25 l/mp, intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie.

Vezi aici avertizarea de inundatii (harta) emisa de hidrologi pentru aceste zile

Foto: Realitatea TV