Cod galben de viscol și informare meteo de vreme rea! Zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, o informare meteorologică de precipitații mixte, depuneri de polei și intensificări ale vântului la munte, îndeosebi la altitudini sub 1.500 m; polei în zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării. Această intră în vigoare sâmbătă la ora 05:00 și expiră duminică la ora 18:00.

Meteorologii anunță că, în acest interval, la munte, la altitudini îndeosebi sub 1.500 m, vor fi precipitații mixte în general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50…55 km/h. În zonele joase din jumătatea de nord a țării, va plouă, favorizând formarea poleiului.

În noaptea de duminică spre luni și pe parcursul zilei de luni, vor fi precipitații în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în zonele de munte unde vor predomină ninsorile.

Tot vineri a fost emisă și o atenționare de tip cod galben de viscol și ninsori valabilă de sâmbătă de la ora 05:00 până duminică la 18:00.

Această vizează zona montană a județelor Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Cluj, mai ales la altitudini de peste 1.500 m, unde temporar va ninge, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va suflă tare, cu rafale de peste 80 km/h. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ.

Sursă foto: adevărul