COD GALBEN in ROMANIA: Copaci DOBORATI in Capitala, CARAMBOL pe A1, PORTURI INCHISE, TRENURI ANULATE

Jumatate de tara se afla, pana sambata dupa-amiaza, sub avertizare COD GALBEN de vreme rea, iar vijelia a facut pagube in mai multe zone din tara. In noaptea de vineri spre sambata, rafalele au DOBORAT mai multi COPACI in BUCURESTI, dar si panouri publicitare si bannere pe bulevardul Iuliu Maniu.

In plus, potrivit Digi 24, o benzinarie a fost inchisa, dupa ce acoperisul acesteia a fost distrus de vant. Probleme grave au fost la Institutul Cantacuzino, unde vijelia a spart geamuri si a fost afectata o conducta de gaze in urma prabusirii unuia dintre copacii din curte.

Capitala si 24 de judete din jumatatea de sud a tarii sunt, de vineri dupa-amiaza pana sambata dupa-amiaza, sub atentionare COD GALBEN NINSOARE si VANT, care la rafala va depasi 60 de kilometri pe ora, viscolind zapada.

CITESTE SI: BUCURESTENII din SECTOARELE 4 si 5 au ramas fara CALDURA si APA CALDA

PROBLEME PE SOSELE

Politia Rutiera anunta ca un tir s-a rasturnat pe A1 Bucuresti – Pitesti, in sensul de mers spre Capitala. Se pare ca soferul, care a scapat nevatamat, nu a adaptat viteza la conditiile de drum. Totodata, pe DN5 Bucuresti – Giurgiu, la kilometrul 44, traficul rutier se desfasoara ingreunat, pe o banda, alternativ, din cauza unui eveniment rutier in care a fost implicat un autotren, la iesirea din localitatea Daia.

Din cauza neadaptarii vitezei la conditiile meteo-rutiere, conducatorul autovehiculului respectiv a pierdut controlul volanului, derapand si blocand sensul de mers Bucuresti-Giurgiu. De asemenea, pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta stratul de zapada masoara intre 3 si 4 centimetri iar vantul sufla moderat, asadar traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna.

In judetul Gorj, pe DN67C Novaci – Ranca, intre kilometrii 16 si 34+800 de metri, stratul de zapada masoara intre unu si trei centimetri. Se actioneaza cu utilaje de deszapezire si de imprastiere a materialului antiderapant. La iesirea din orasul Novaci, un echipaj de politie nu permite accesul autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarna catre Ranca, recomandand folosirea lanturilor antiderapante.

TRENURI ANULATE

Mai multe TRENURI  sunt ANULATE sambata. Astfel, anunta CFR Calatori, pe rutele Braila – Galati, Faurei – Galati, Faurei – Buzau, Drobeta Turnu Severin – Orsova, Bucuresti Obor – Fetesti si retur, de la Bucuresti Nord catre Slobozia, Buzau, Craiova si retur, unele trenuri Regio nu vor circula, acestea fiind anuntate la nivel local in statiile de plecare/sosire.

Mai mult, au fost anulate, pentru sambata, trenurile IR 1785, IR 1788 Bucuresti Nord – Pitesti si retur, IR 1881 Titu – Targoviste, IR 1780 Pitesti – Titu, IR 1581 si IR 1582 Bucuresti Nord – Constanta si retur, IR 1571, IR 1572, IR 1772 Bucuresti Nord – Galati si retur.

CITESTE SI: ANM a emis Cod Portocaliu de ninsori si viscol in judetul Olt 

In judetul Constanta, toate pPORTURILE sunt in continuare INCHISE.

Bucurestiul si 24 de judete din jumatatea de sud a tarii sunt, de vineri dupa-amiaza pana sambata dupa-amiaza, sub atentionare cod galben de ninsoare si vant, care la rafala va depasi 60 de kilometri pe ora, viscolind zapada. 

Sursa foto: jurnalul.ro