COD PORTOCALIU de CANICULA pentru 2 judete. COD GALBEN de CANICULA pentru Bucuresti si 18 judete

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prelungit atentionarile COD GALBEN si COD PORTOCALIU de CANICULA, pe parcursul zilei de luni, in judete din sud-vest, sud si sud-est, inclusiv municipiul Bucuresti.

Potrivit meteorologilor, judetele Mehedinti si Dolj raman sub atentionarea COD PORTOCALIU de CANICULA. In aceste zone vor fi TEMPERATURI MAXIME in jurul a 38 de grade, iar DISCONFORTUL TERMIC va fi deosebit de accentuat.

De asemenea, in 18 judete din sudul si sud-estul tarii, inclusiv Capitala, vor fi sub COD GALBEN de CANICULA. Astfel, in sudul Banatului, Oltenia, Muntenia si in sudul si centrul Moldovei vremea va fi caniculara, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 — 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

ANM precizeaza ca INSTABILITATEA ATMOSFERICA se va accentua treptat in Maramures, Crisana, Banat, Transilvania si in cea mai mare parte a Moldovei, precum si in zonele montane si submontane unde, local, vor fi descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si, pe arii restranse, ploi cu caracter torential si caderi de grindina.

Sursa foto: realitatea