COD PORTOCALIU de inundatii in Caras-Severin

INUNDATII in BRAZILIA, cel putin noua oameni au murit

HIDROLOGII au emis luni o atentionare COD PORTOCALIU DE INUNDATII pentru mai multe bazine hidrografice din judetul Caras-Severin, valabila luni, intre orele 7,30 – 14,00.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), in urma PRECIPITATIILOR inregistrate in ultimele ore si a celor prognozate pentru urmatorul interval de timp se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de INUNDATII locale si cresteri rapide de niveluri si debite cu posibile depasiri ale COTELOR DE INUNDATIE pe unele rauri din bazinul hidrografic Cerna, din bazinele superioare si mijlocii ale Nerei, Carasului, Barzavei si din bazinul superior al Timisului, din judetul Caras Severin.

Citeste si: CUM VA FI VREMEA LUNI SI MARTI: TEMPERATURI MAI SCAZUTE DECAT NORMALUL PERIOADEI

INHGA va actualiza prognoza in functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis duminica o atentionare COD GALBEN DE PLOI insemnate cantitativ, valabila in urmatoarele 24 de ore pentru judetele Timis, Caras-Severin si Mehedinti.

Potrivit meteorologilor, pana luni la ora 10,00, indeosebi in vestul celor trei judete vor fi averse, care vor avea si caracter torential, intensificari ale vantului si conditii de grindina.

ANM: COD PORTOCALIU DE PLOI IN CARAS-SEVERIN