Cod Portocaliu de INUNDATII in judetele Arges, Olt si Teleorman

Hidrologii au emis Cod Portocaliu de INUNDATII pe raurile Vedea superioara, afluentii sai si Teleorman. Astfel, pana duminica la ora 18.00, avertizarea hidrologica Cod Portocaliu se va afla in vigoare in judetele Arges, Olt, Teleorman, iar Prutul va fi vizat de o avertizare similara duminica, intre 12.00 si 18.00.

Potrivit actualizarii unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), codul portocaliu vizeaza, in intervalul sambata, ora 13.00 – duminica, ora 18.00, Vedea superioara, afluentii sai (judetele Olt si Arges) si Teleormanul, in amonte de statia hidrometrica Tatarastii de Sus (judetele Arges si Teleorman).

Sub cod portocaliu va fi duminica si raul Prut, in amonte de lacul de acumulare Stanca Costesti (judetul Botosani).

Citeste si: Stare de urgenta in mai multe tari din cauza inundatiilor din Europa

De asemenea, sambata, intre 15.00 si 24.00, vor fi sub cod galben versanti, torenti, paraie si raurile mici din judetele Valcea, Arges, Prahova, Neamt, Suceava si Iasi.

Tot sub cod galben se afla, in intervalul sambata, ora 13.00 – duminica, ora 18.00, raurile din bazinele hidrografice: Barzava sector aval s.h. Gataia si pe Moravita (judetul Timis), Jiu sector aval s.h. Filiasi (judetul Dolj), Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), Neajlov amonte S.H. Vadu Lat ((judetele Arges, Dambovita si Giurgiu), Barlad (judetele Vaslui si Galati) si Prut amonte Ac. Stanca Costesti (judetul Botosani).

Citeste si: Ploile diluviene fac prapad in Europa

Hidrologii au anuntat anterior ca si Dunarea se afla, de sambata la ora 10.00, sub cod portocaliu de inundatii, in judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman.

Foto: Realitatea TV