COD PORTOCALIU DE INUNDATII PANA LA ORA 16:00

Hidrologii au instituit, vineri, COD PORTOCALIU DE INUNDATII pe rauri din judetele MURES, SIBIU si ALBA, atentionarea fiind valabil pana la ora 16:00.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor /INHGA/, ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie si inundatii pe afluentii mici ai raurilor Tarnava Mare de pe sectorul aval s.h. Sighisoara — confluenta raul Visa si pe Tarnava Mica de pe sectorul aval s.h. Balauseri — amonte s.h. Blaj — judetele Mures, Sibiu si Alba.

‘Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinul hidrografic Laslea si pe alti afluenti mici ai raului Tarnava Mare din judetul Sibiu’, precizeaza INHGA.

O atentionare Cod Galben de ploi insemnate cantitativ in 14 judete din centrul tarii este valabila pana vineri seara, la ora 18:00.