COD PORTOCALIU de INUNDATII pe DUNARE

INUNDATII in BRAZILIA, cel putin noua oameni au murit

Ploile continua! Hidrologii au emis, vineri, doua avertizari cod portocaliu de inundatii pe Dunare, valabile incepand de sambata dimineata.

Vizate sunt sectoarele aval Turnu Magurele – Zimnicea (judetul Teleorman) si aval Calarasi-amonte Harsova (judetele Calarasi, Constanta si Ialomita), in intervalul sambata, ora 6.00 – duminica, ora 6.00, precum si sectorul aval Harsova (judetele Constanta, Ialomita, Braila, Tulcea si Galati), in intervalul sambata, ora 6.00 – joi, ora 18.00, potrivit unui comunicat al Administratiei Nationale “Apele Romane”.

Totodata, au fost emise si doua coduri glbene de inundatii.

Astfel, sectorul Bechet-Calarasi (judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si Calarasi) se afla sub atentionare cod galben de inundatii in intervalul duminica, ora 6.00 – marti, ora 18.00.

Citeste si: COD GALBEN de PLOI in aproape toata tara!

In acelasi timp, sub cod galben de inundatii se afla si sectorul aval Calarasi – Harsova (judetele Calarasi, Constanta si Ialomita), in intervalul duminica, ora 6.00 – joi, ora 18.00.

La Giurgiu, mai multe zone au fost inundate, vineri dupa-amiaza, in urma unei ploi torentiale.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Giurgiu, ploaia torentiala de vineri a provocat inundatii in mai multe zone din municipiul Giurgiu, fiind nevoie de interventia militarilor ISU pentru evacuarea apei cu ajutorul motopompelor.

Astfel, doua gospodarii au fost inundate pe strada Pietrelor, inundatii s-au produs in o alta gospodarie pe strada Intrarea Sperantei, iar apa provenita de la viituri a intrat in demisolul unei locuinte pe strada Apusului.

Din cauza debitului mare de apa, sistemul de canalizare nu a mai facut fata, iar apa s-a strans pe carosabil. Pe strada Garii, nivelul apei de pe carosabil a ajuns la 30 de centimetri, fiind de asemenea nevoie de interventia pompierilor.

Sursa foto: adevarul.ro