COD PORTOCALIU de INUNDATII pe raul Jiu, judetul Dolj

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis sambata dupa amiaza o AVERTIZARE COD PORTOCALIU DE INUNDATII pe raul Jiu, din judetul Dolj. Avertizarea expira astazi, la ora 21:00.

SPECIALISTII INHGA au emis, astazi, o avertizare hidrologica COD PORTOCALIU de inundatii valabila in intervalul 26.04.2014 ora 14:00 – 26.04.2014 ora 21:00, pe raul Jiu, la Racari, judetul Dolj. 

In plus, in acelasi interval, HIDROLOGII au emis si o AVERTIZARE COD GALBEN pe raul Jiu, pe sector aval Filiasi, judetul Dolj, dar si pe raul Cosustea, judetul Mehedinti, informeaza realitatea.net.

Anterior, INHGA a actualizat, vineri, AVERTIZARILE emise, aratand ca pana sambata, la ora 18.00, vor fi sub ATENTIONARE COD PORTOCALIU raurile din bazinele hidrografice Motru superior si afluentul sau Cosustea (judetele Mehedinti si Gorj), precum si raul Jiu, la Racari, in sectorul indiguit (judetul Dolj).

Citeste si: CODURILE DE INUNDATII, VALABILE PANA SAMBATA PE RAURI DIN NOUA JUDETE

Totodata, meteorologii au aratat ca vremea se va imbunatati in perioada urmatoare, urmand ca de saptamana viitoare sa ne asteptam la o noua perioada de ploi, insa nu la aceeasi intensitate ca cele de saptamana trecuta.

Duminica, in sud-vestul si sudul tarii cerul va avea innorari temporare si, mai ales spre seara si noaptea, pe arii restranse vor cadea AVERSE, posibil insotite de DESCARCARI ELECTRICE. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat, indeosebi la munte.

Citeste si: ANM: CUM VA FI VREMEA IN ACEST WEEKEND

VANTUL va avea unele intensificari in regiunile estice, sudice, centrale, precum si in zona de munte, indeosebi in cursul zilei. TEMPERATURILE MAXIME se vor incadra intre 15 grade pe litoral si in Delta Dunarii si 23-24 de grade, local in regiunile intracarpatice, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre 4 si 12 grade.

Sursa foto: cotidianul.ro