COD PORTOCALIU INUNDATII: O suta de MILITARI de la Craiova, detasati in Mehedinti pentru INTERVENTII

O suta de MILITARI de la Garnizoana Craiova au fost detasati, miercuri seara, la Drobeta Turnu Severin pentru a interveni in Mehedinti, daca va fi nevoie, in conditiile in care judetul este sub COD PORTOCALIU DE INUNDATII, a anuntat ministrul Apararii, Mircea Dusa.

“Preventiv, pentru a avea forte suplimentare in judet, am dispus in acest comandament ca de la Garnizoana Craiova sa fie deplasati o suta de MILITARI care vor fi cazati aici (n.r. – Drobeta Turnu Severin) si vor fi la dispozitia Comandamentului judetean pentru a interveni in SITUATII DE URGENTA. Avem pregatita si escadrila de elicoptere de la Timisoara daca va fi nevoie sa intervenim”, a declarat Mircea Dusa, la Drobeta Turnu Severin.

Citeste si: COD ROSU DE INUNDATII PENTRU 7 JUDETE, IN VIGOARE PANA VINERI

MILITARII de la Garnizoana Craiova au fost cazati, in noaptea de miercuri spre joi, la sediul Politiei de Frontiera Mehedinti.

Dupa ce, miercuri seara, a participat la Comandamentul pentru SITUATII DE URGENTA de la prefectura, ministrul Apararii a plecat la Resita, judetul Caras Severin fiind, de asemenea, sub COD PORTOCALIU DE INUNDATII.

Meteorologii au emis, miercuri, o AVERTIZARE COD PORTOCALIU pentru judetele Mehedinti, Caras-Severin si Dolj, valabila de joi, ora 03.00, pana vineri, la aceeasi ora. In cele trei judete va ploua torential si se vor cumula local cantitati de apa de 40-50 de litri pe metru patrat si izolat peste 70 de litri pe metru patrat.

Citeste si: INUNDATII IN ROMANIA: UN BARBAT DIN VAIDEENI A MURIT DUPA CE SI-A VAZUT CASA LUATA DE APE

De asemenea, INHGA a informat, miercuri, ca, de joi, ora 03.00, pana vineri, la ora 06.00, judetele Caras-Severin, Mehedinti si Dolj vor fi sub COD PORTOCALIU DE INUNDATII, producandu-se scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici.

Sursa foto: puterea.ro