COD PORTOCALIU si COD GALBEN de ploi si vijelii. Vezi zonele vizate!

Meteorologii au emis, duminica, o AVERTIZARE METEOROLOGICA COD PORTOCALIU pentru trei judete, valabila pana luni dimineata. Totodata, o mare parte din tara se afla sub COD GALBEN DE PLOI, valabil tot de duminica si pana marti, 29 iulie, ora 9.00.

AVERTIZAREA METEOROLOGICA COD PORTOCALIU de vreme rea, care intra in vigoare duminica noapte incepand cu ora 22.00, se refera la trei judete, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Citeste si: ATENTIONARE COD GALBEN: PLOI SI VIJELII IN 27 DE JUDETE

Astfel, in cursul noptii de duminica spre luni (27/28 iulie), in judetele Mehedinti, Gorj si Valcea va PLOUA TORENTIAL si se vor cumula local cantitati de apa de 50…70 l/mp si izolat peste 80 l/mp.

Totodata, meteorologii au emis, duminica, si o AVERTIZARE COD GALBEN DE PLOI, valabila incepand cu ora 18.00 si pana marti, ora 9.00.

“In intervalul mentionat instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata in vestul si sud-vestul tarii, precum si in zona de munte. Vor fi AVERSE, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie in Oltenia, Banat, sudul Crisanei, sud-vestul Transilvaniei si nord-vestul Munteniei. Cantitatile de apa vor depasi local 25…30 l/mp si izolat 50 l/mp si va cadea grindina”, se arata in AVERTIZAREA specialistilor ANM.

PROGNOZA METEO: CUM VA FI VREMEA IN PERIOADA AUGUST – OCTOMBRIE

Sursa foto: agenda.ro