COD PORTOCALIU VISCOL: Intarzieri uriase in GARA DE NORD si pe AEROPORTUL OTOPENI

Din cauza CODULUI PORTOCALIU DE VISCOL SI NINSORI care a afectat astazi Romania, cursele de TREN din GARA DE NORD si decolarile de pe AEROPORTUL “HENRI COANDA” din Otopeni au intarzieri masive, relateaza HotNews. 

Astfel, pe tabela de sosiri-plecari din Gara de Nord, apar intarzieri de pana la 150 de minute, la trenul Satu Mare -Bucuresti. In GARA CONSTANTA Sectia Regionala de Politie Transporturi a anuntat ca nu vor avea loc plecari pana la ora 13:00.

In acelasi timp au loc intarzieri la decolare intre o jumatate de ora si o ora pe AEROPORTUL OTOPENI din cauza operatiunilor de degivrare, dar nu sunt curse anulate din cauza vremii.

CITESTE SI: COD PORTOCALIU VISCOL: AUTOSTRADA A2 si alte 8 DRUMURI NATIONALE sunt INCHISE

 Pe Aeroportul International “Henri Coanda” Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa “Aurel Vlaicu”, traficul aerian se desfasoara in conditii de ninsoare abundenta si viscol cu rafale de vant de peste 70 de kilometri pe ora, care transporta zapada pe sol, a precizat CNAB intr-un comunicat de presa.

Nicio cursa nu este anulata pe Aeroportul “Henri Coanda” din cauza conditiilor meteo, dar unele zboruri pot inregistra intarzieri de aproximativ treizeci de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor si de operatiunile de handling la sol, ingreunate de vreme, intarzieri care punctual pot depasi o ora.

“Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilajele proprii pentru deszapezirea pistelor, platformelor si cailor de rulare, fiind asigurate conditiile pentru desfasurarea in deplina siguranta a operatiunilor aeriene”, potrivit CNAB.

Sursa foto: Jurnalul