COD ROSU de CURATENIE, in Sectorul 4

Primarul Sectorului 4, CRISTIAN POPESCU-PIEDONE, a dispus odata cu venirea primaverii demararea campaniei de curatenie, cu mobilizarea tuturor efectivelor si intregului parc de utilaje apartinand SC REBU SA si ADPP Sector 4, se arata intr-un comunicat remis luni presei.

Astfel, incepand de luni, acestea actioneaza simultan pe marile artere de circulatie, cat si pe strazile laterale, intre blocuri.

Programul se desfasoara pe parcursul a cinci saptamani, zilnic, de luni pana vineri, in intervalul orar 8.30 –18.30. In baza planului elaborat pe zile de actiune si zone, sunt executate intensiv operatiuni de curatare a excedentului de pamant de la rigole, salubrizarea spatiilor verzi din aliniamentele stradale si a celor dintre blocuri, inlocuirea recipientilor de colectare, repararea mobilierului urban si toaletarea arborilor.

Citeste si: CURATENIA GENERALA DE PRIMAVARA a inceput in Sectorul 6

De asemenea, sunt realizate operatiuni de maturat si spalat, mecanizat si manual, a carosabilului si trotuarelor, cat si de ridicare a deseurilor voluminoase, a celor rezultate din constructii, cat si a celor provenind din echipamente casnice si electrocasnice uzate. Cosurile de gunoi deteriorate vor fi inlocuite, la fel si panourile de gard deteriorate, ce imprejmuiesc terenurile virane.

Totodata, sunt efectuate operatiuni de salubrizare si igienizare a locurilor de relaxare dintre blocuri – gradini de cartier si locuri de joaca. Aparatele de joaca vor fi reparate, iar, acolo unde situatia o va impune, acestea vor fi inlocuite.

De altfel, fantanile din marile intersectii sunt curatate, cu schimbarea proiectoarelor deteriorate, pentru iluminarea corespunzatoare a respectivelor amenajari peisagistice. Este luata in calcul si plantarea de material dendrologic, fie ca este vorba despre sadirea de plante perene tip “4 anotimpuri” sau de arbori in parcuri, aliniamente stradale, intre blocuri sau in orice alta zona deficitara din acest punct de vedere, care va debuta odata cu incalzirea vremii, in apropierea Sarbatorilor Pascale. 

Citeste si: CURATENIE GENERALA DE PRIMAVARA, in Sectorul 6

“Curatenia Sectorului 4 reprezinta cartea de vizita a noastra, a tuturor. De aceea, declar COD ROSU de CURATENIE, iar prioritatea numarul unu a Primariei Sectorului 4 in aceasta perioada va fi salubrizarea si igienizarea intregului teritoriu al Sectorului. Ca si pana acum, am mare incredere in parteneriatul Primarie – Cetatean si va rog din nou sa sprijiniti demersurile noastre, pentru ca numai impreuna, putem conferi Sectorului 4 aspectul curat si civilizat pe care ni-l dorim cu totii”, a declarat CRISTIAN POPESCU- PIEDONE.

Sursa foto: Primaria Sectorului 4