COD ROSU de inundatii pe raurile Putna, Ramnicu-Sarat si Vedea

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis joi o avertizare COD ROSU de inundatii pentru raul Putna.

UPDATE 15.30: Hidrologii au emis o avertizare hidrologica COD ROSU si pentru raul Vedea, sectorul SH Buzesti – SH Valeni, in judetul Olt. Avertizarea este valabila de la ora 15.00 si pana la ora 22.00.

UPDATE 13.30: Hidrologii au emis avertizare COD ROSU si pentru raul Ramnicu-Sarat, valabil pana la ora 24.00.

“Avand in vedere situaţia hidrologica actuala generata de propagare a viiturilor din bazinul hidrografic Ramnicu Sarat, se instituie COD ROSU hidrologic incepand cu ora 11.50 din 15.05.2014 pe raul Ramnicu Sarat,  pe sectorul Puiesti-Tataru-confluenta cu raul Siret. Avertizarea vizeaza in primul rand localitatile: Puiesti, Ciorasti, Mihalceni, Martinesti, Tataranu, Slobozia-Botesti, Ramniceni, Tataru, Belciugele, Maicanesti”, se spune in avertizare.

CODUL ROSU hidrologic a fost instituit incepand cu ora 11.00 si este valabil pana la ora 24.00, pe sectorul Mircesti-confluenta cu raul Siretul zona “sector indiguit Suraia”, ca urmare a situatiei hidrologice actuale generata de propagarea viiturilor din bazinul hidrografic Putna.

Citeste si: COD PORTOCALIU de INUNDATII, instituit in mai multe judete din sudul tarii

Avertizarea vizeaza in primul rand localitatile Mircestii Vechi,Mircestii Noi, Biliesti, Jorasti, Radulesti, Vanatori, Rastoaca si Botirlau.

Citeste si: ALERTA DE INUNDATII! Un nou Cod Portocaliu, emis in aceasta dimineata

“In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu «Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa şi poluari marine in zona costiera»”, se spune in avertizare.