COD ROSU de INUNDATII pe raurile TELEORMAN si JIU

Autoritatile au instituit COD ROSU de INUNDATII pe raul TELEORMAN, care a depasit cotele de aparare, in urma PLOILOR TORENTIALE din ultimele zile. Zeci de oameni din comuna teleormaneana Tatarastii de Jos au fost deja EVACUATI marti noapte de urgenta, dupa ce raul si-a iesit din matca, informeaza Realitatea TV.

Gelu Dragomir, purtator de cuvant al ISU Teleorman, a declarat ca au fost evacuate 36 de persoane si duse la gradinita din comuna, iar zeci de animale de curte au fost mutate din zona inundabila. De asemenea, hidrologii au instituit o avertizare COD ROSU de INUNDATII pe raul JIU, valabila miercuri, pana la ora 14.00.

Institutul de Hidrologie informeaza ca, urmare a precipitatiilor din ultimele ore, se pot produce cresteri rapide de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol pe raul JIU sector aval confluenta cu raul Motru – Podari (judetul Dolj). Intr-un alt judet, Mehedinti, 13 gospodarii au fost INUNDATE in noaptea de marti spre miercuri. Este de asteptat ca si raul Husnita sa creeze probleme in zona din cauza nivelului apei situat intre cota de atentie si cea de INUNDATIE, motiv pentru care sectorul care traverseaza partea de rasarit a orasului este in permanenta monitorizat.

CITESTE SI: BUCURESTIUL si 31 de JUDETE se afla sub COD GALBEN de NINSORI, POLEI si VISCOL 

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis inca de luni mai multe atentionari de tip COD GALBEN de INUNDATII valabile pentru mai multe rauri din tara si mai multe de tip COD PORTOCALIU.

Sunt vizate raurile din bazine hidrografice precum Drincea, Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Motru si unii afluenti mici ai Jiului dinjudetele Gorj, Mehedinti si Dolj, Jiu pe sectorul aval confluenta Motru (judetul Dolj), afluentii Oltului inferior dinjudetele Valcea, Gorj, Dolj si Olt, Calmatui, Vedea superioara amonte Valeni, Teleorman si pe alti afluenti mici ai raului Vedea (judeteleOlt, Arges si Teleorman), Raul Doamnei, Neajlov, Sabar si alte rauri mici din bazinul mijlociu si inferior al Argesului (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov).

De asemenea, meteorologii au emis, luni, un COD GALBEN de PLOI, POLEI si NINSORI pentru judetele din jumatatea de sud si est a tarii, valabil pana miercuri la ora 23. 

Sursa foto: realitatea.net